Ohjeita hautakiven hankintaan

Seurakuntaan yhteys

Ensimmäiseksi kannattaa selvittää seurakunnalta, minkä kokoisen kiven haudalle saa laittaa. Leveyden lisäksi korkeudessa on rajoituksia. Hautausmailla on lisäksi erilaisia käytäntöjä hauta-alueen muun käytön suhteen. Esimerkiksi kukkaistutuksia reunustavat kivet eivät ole kaikkialla sallittuja.

Kuvituskuva Tuula Leppänen, Karstulan seurakuntamestari 


Kiven koko

Kiven koon miettimiseen kannattaa käyttää vähän aikaa. Jos nimet haluaa sopimaan rinnakkain, niin keskimäärin yksien nimitietojen leveys on n.35cm. Eli 1 metrin levyiseen kiveen mahtuu esim. risti vasempaan reunaan ja kaksi nimeä rinnakkain ilman, että tulee ahdasta.

Lyhtykehyksellisen kiven leveys olisi hyvä olla minimissään 110cm, jos haluaa nimet rinnakkain. Kiven korkeus olisi hyvä olla 50cm-55cm, riippuen haluaako ison vai keskikokoisen kehyksen.

Kuvan kiven leveys on 100cm ja korkeus 50cm. 


Tekstit ja koristeet

Tähän sivuun olen laittanut hautakiven malleja, jotka mielestäni soveltuvat suomalaiseen hautausmaa ympäristöön, mutta erottuvat pelkistetyllä ja tyylikkäällä olemuksellaan. Tekstin ja koristeiden asettelussa kannattaa pyrkiä jättämään myös kiven etupintaa näkyviin. Liian täyteen koristeltu kivi ei ole kaunis.


Hautakiven tilaus

Tarjoukset sisältävät aina avaimet käteen periaatteella kaiken tarvittavan siten, että valmis kivi on omalle paikalleen asennettuna hautausmaalla.

Lasku lähtee sitten, kun kivi on asennettuna. Kaikki sivun mallit voi tilata myös tavallisella sahattupintaisella aluskivellä. Myös muutokset malleihin on mahdollisia. Tarjous sisältää kaiken tiedon kiven ominaisuuksista ja pintakäsittelyistä. 

Jukka Kuntola - Hautakivien myynti - 
Kaikki oikeudet pidätetään 2020
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!